torstai 13. joulukuuta 2012

Puhtaus

Vellun inspiroimana kerron lyhyesti miten puhtausjutut vauvan kanssa täällä sujuu. Mulla on maitoa nyt sen verran että imetän aamulla ja sitte kerran tai kaks päivällä. Pulverimaitoa Lennon saa noin 2 kertaa päivässä. Eli pullojen pesu on jokapäivästä hommaa ja yritän olla tarkkana sen homman kanssa. Pesen pullot ensin normaalisti hanavedellä, saippualla ja pulloharjalla. Sitten huuhtelen hanavedellä puhtaaksi ja laitan pullot johki astiaan. Kaadan päälle keitettyä hanavettä. Sitte nostan kuivumaan. Aina kun jaksan keitän pullot kunnolla kiehuvassa vedessä.

Kävin ostamassa Lennonille oman vedenkeittimen jota muut ei käytä. Siinä keitän vaan kaupasta ostettua pullovettä. Tätä vettä uskallan sitte juottaa pojalle. Tutit heitän käytön jälkeen vedenkeittimeen hetkeks vaikka näin ei saiskaan tehdä:) Onneks tutteja tulee käytettyä tosi vähän. Peukalo on edelleen suosikki.

Soseruokaa poika syö kerran-kaks päivässä, joskus ei ollenkaan:) Silloin otan kaapista puhtaan lautasen ja kaadan päälle kiehuvaa hanavettä. Lusikan dippaan myös kiehuvaan veteen mutta oon alkanu fuskaamaan tän kanssa.

Poika saa varmasti suurimman osan bakteereista käsiensä kautta. Kaikki, siis KAIKKI ihmiset koskee sen käsiin ja heti seuraavaks ne kädet onki jo suussa. Jos ollaan paikoissa jossa on paljon ihmisiä niin oon aika usein desinfioimassa sen käsiä. Kotona kädet pestään aamulla tai illalla. Pitäs ehkä useammin mutta ku ei jaksa... :) Bakteerithan ei oo huono asia ollenkaan. Kunhan ne olis niit 'hyvii' bakteereit eikä poika sais mitään salmonellaa tai muuta inhottavaa.

Mä oon ehdottomasti se joka huolehtii näistä steriloimis jutuista. Baba taas hoitaa yleensä päivittäisen kylvetyksen ja koko kehon rasvauksen. 

2 kommenttia:

  1. kuullostaa kyllä siltä et tuo poika on pöäpöiltä turvassa :D

    VastaaPoista
  2. Keep it up gal :) jaksaa jaksaa!!
    -V.

    VastaaPoista