lauantai 29. joulukuuta 2012

Painekattila

Ostettiin eilen meille painekattila kotiin kannettavaksi. Ollaan saatu niin törkeen hyvää ruokaa joka on ollu painekattilalla tehtyä että päätettiin ostaa ittellemme samanlainen. Painekattilalla liharuuat tulee tosi mureeks ja keittoaika puolittuu.
Tässä muutama päivä sitten tehtiin kanaa. Täällä kana on melko sitkeetä lihaa koska kanat saa vapaasti juoksennella ja syödä mitä maasta löytävät. Tykkään että tää kananliha on paljon parempaa kun kotona saatava broileri. Nyt kun mama Stacy teki meille kanaa niin se oli tosi mehukasta ja vähemmän sitkeetä.
Kotona kun tehdään ugalin kanssa lihakastiketta niin usein liha on tosi sitkeetä. No nyt ongelma on ratkastu:) Luulen että tullaan käyttämään kattilaa paljon. Nyt voidaan ostaa tota vapaana kasvatettua kanaa africa shopista eikä tartte syödä broilerii enää.

Eilen kun oltiin kaupungissa niin tein pienen heräteostoksen. Ostin 6 kananpoikasta:) hintaa yhteensä n.6 €. Sam kasvattaa kanoja täällä pihalla ja se on aika hyvä business koska kananmunat on melkein yhtä arvokkaita kun Suomessa ja yhdestä täyskasvuisesta kanasta/kukosta saa n. 3-9€ (riippuen ajankohdasta) kun sen myy lihaksi. Jos koskaan muutetaan tänne niin haluan kasvattaa kanoja ja pitää lehmiä! Jostain syystä mua kiehtoo ajatus että sais munat ja maidot omasta pihasta:)
Aamupuuro

kananpoikaset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti