sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Häät

Syy miks lähdettin Keniaan näin pienen ihmisen kanssa oli häät joihin meidät oli kutsuttu. Rehema ja Tomi meni naimisiin lauantaina ja juhlat pidettiin Utaliissa joka mun ymmärtääkseni on vähän niinku Silveria eli 'kokkikoulu'. Paikka oli kaunis ja sää tietenkin aurinkoinen. Vihkiminen tapahtui ulkona kauniissa ympäristössä. Hääjuhla oli samassa pihapiirissä, n 150m kävelymatkan päässä.

Juhlat alkoi myöhässä niinku kenialaisittain on tapana. Kutsukortissa luki että 11.30 alkaa seremonia joten me yritettiin olla ajoissa. Lähdettiin kotoa jo klo. 10. Utaliihin ajaminen ilman minkäänlaista ruuhkaa kestää n. 10-15min mutta kun liikkeellä on muitakin kun me niin voi varautua siihen että matkassa kestää. Eksyttiin monta kertaa ja loppujen lopuks ehdotin että maksetaan taxille ja ajetaan sen perässä kun vaikutti siltä että kukaan ei tienny miten Utaliihin pääsee. Otettiin keskustasta kyytiin kokenut taxikuski joka vei meidät nopeasti perille ja maksettiin tälle 4,5euroo kiitokseksi:)

Jos oltais tiedetty että häät alkaakin vasta 13.30 kieppeillä niin olis ollu turha stressata..tää on niin keniaa tää.

Itse häät oli hienot. Ja musiikki oli tosi hyvin valittu. Sain nieleskellä kerran jos toisenkin jottei kyynel pääsis vierähtämään :)

Lennon käyttäytyi niin mallikkaasti, ei itkun itkua koko päivänä. Muutamat lyhyet päiväunet päivän aikana, oli niin paljon katseltavaa (kuunneltavaa?) ettei uni kauaa maistunu. Vaikka poika oli ihan rätti päivän päätteks niin silti jaksoi hymyillä ihmisille eikä kiukkua tullu vaikka ajattelin että nyt olis kyllä hyvin oikeutettua vähän kiukutella kun pientä on riepoteltu pitkin kyliä koko päivän. Heti kun tultiin kotiin n. klo 18.30 annoin lämpimän kylvyn likaiselle pienelle pojalle joka oli ollu kaikkien sylissä ja suukotelavana, sitten paljon ruokaa ja kehuja siitä kuinka reipas hän oli ollu. Klo 20 poika nukkui omassa 'kuplassaan' ja heräs aamulla klo 07.30.
Klo. 22.40 mä lähdin 'iltabileisiin' kun Peterin Faith serkkun lastenhoitaja tuli vahtimaan Lenniä. Mieluiten olisin jäänyt väsymyksen takia kotiin mutta kun nyt kerran oli järjestetty tällaset niin päätin kävästä. Lupasin nannylle olla max 2 tuntia. Kaikki oli  menny hyvin ja L ei ollu päästäny ääntäkään. Baba ja muut tuli kotiin klo 04. Minä tyytyväisenä olin nukkunu silloin jo 3 tuntia:) Nannylle maksettiin 500KSH = vajaa 5€. Hänen kuukausipalkkansa on 4500Ksh.

 Sori nyt mutta kuvia tulee vaan meistä kun muilta en oo kysyny lupaa...



Baba osti hienot juhlavaatteet




6 kommenttia:

  1. jag kan förstå att alla ville ha honom i famn - så fin som han är i festkläder:)

    VastaaPoista
  2. Hahahah ihanat noi vaatteet :D

    Oliko sun vaatteet muuten hyvät? Vaihdoiks mekkoa ilta bileisiin?

    VastaaPoista
  3. henkselit!! :)

    mitä ruokana ja ohjelmana ja oliko perus kenia häät vai oliko suomi edustettuna häissä!?

    t jenni

    VastaaPoista
  4. Niin hieno poika, ja vanhemmat myös :)
    -V.

    VastaaPoista
  5. Katja: joo, vaihdoin iltamekkoon joka oli kans superhieno. harmi ettei otettu kuvia sieltä. ei ollu edes kameraa mukana.
    Jenni: ruokana perus kenia ruokaa; chapati, mokimoo, pilau..ym. Hyvää oli. Alkuruokana oli squash keitto joka oli hyvää! Keniapainotteiset mutta vihkitodistuksia kirjotettaessa tuli suomalainen kappala elokuvasta 'jos rakastat' (jos muistan leffan oikeen). Sillo meinas tulla itku!
    V: kiitos, tunsin itseni kauniiksi ja pojat olivat kans tyylikkäinä :)

    VastaaPoista
  6. Bamse: han e nog de finaste som finns!

    VastaaPoista