torstai 10. tammikuuta 2013

Tärkeet ja vähemmän tärkeet tavarat

Nyt kun matka on melkein loppu niin oon miettiny et mitkä tavarat/jutut on ollu kaikista hyödyllisimpiä täällä. Ja mitkä jutut olis voinu yhtä hyvin jättää kotiin. (nyt puhutaan siis vauvajutuista, mistäs muustakaan).

Tärkeemmät tavarat joita ilman 'ei oltas pärjätty':

- Hyttysverkolla varustettu sänky on ollu ihan ykkönen! Se on ollu kovassa käytössä päivin öin. Matkan alussa Lennon nukkui kaikki päikkärit vaunuissa mutta nyt viimeset pari viikkoa ollaan nukutettu se omaan sänkyyn kun ei jaksettu veivata sitä vaunua ees taas enää. Nykyään päiväunille meno on helppoa ja vaivatonta, viedään väsynyt poika hereillä omaan sänkyyn ja annetaan käteen tutti ja lelu. Sitte se leikkii itsekseen kunnes väsyy ja heittää tutin ja lelun mäkeen, pistää peukun suuhun ja nukahtaa. Ah, niin helppoa! Miks me ei tajuttu tätä aikasemmin?

- Hoitolaukku. Ollaan molemmat tosi tyytyväisiä siihen ja se on mukana joka paikassa!

- Valmiit lastenruuat on ollu käytössä joka päivä ja säästettiin pitkä penni ottamalla ne mukaan koska täällä purkkiruuat maksaa melkein tuplasti enemmän ku Suomessa! Tottakai vois tehdä täällä ite kans ruuat niinku Suomessa teen mutta koska en voi luottaa pakkasen pysyvyyteen (sähköt menee vähän väliä) niin en jaksa vaivautua ja sitte harmitella kun satsi on menny pilalle lämmössä...ja ei, en ala joka pv keittään yhtä perunaa...

- Lämpimät vaatteet. Ollaan käytetty paljon enemmän pitkähihasia paitoja kun lyhythihasia. Sisällä on viileä vaikka ulkona olis kuuma ja Lenskillä on melkein koko ajan joku fleece tai muu lämmin vaate päällä. Sitte kun lähdetään ulos niin voi vähentää vaatetta. Iltasin saa taas olla kunnolla vaatetta, pipo on ollu kovassa käytössä.

- Suomalaiset vaipat. Täällä vaipat on surkeita JA kalliita. Onneks otettiin omat mukaan. Ne riitti n. neljäks viikoks.

- Oma lastenruoka lusikka. Kuulostaa ehkä turhalta hifistelyltä mutta tykkään niin kovaa meidän ihanasta pehmeästä lusikasta ja Lenski niin tottunu siihen et se meinas yökätä kun syötin normi lusikalla (Katja, älä naura:))

- Aurinkovoide. 

- Lämmin viltti. Täältä ostettu toinenki kun ne on niin kovassa käytössä. 




Asiat joita ilman oltais pärjätty ihan hyvin:

- Uikkarit
- Aurinkolasit
- Imetys 'suojaviitta'
- Liivinsuojat
- Rintapumppu
- Aurinkohattu (ollaan käytetty ehkä kerran..)
- Itkuhälytin (täällä L aina nukkuu sisällä joten se on melko turha, ollaan kuitenki välillä sitä käytetty jos ite istutaan ulkona ja lapsi nukkuu sisällä)

1 kommentti:

  1. Hahahah, mut en nauranu lusikalle, vaan sun peruna kommentille :D

    VastaaPoista