tiistai 22. tammikuuta 2013

Lennon 6 kuukautta

Painat 7940g ja olet 69,8cm pitkä. Olet iloinen kaveri joka rakastaa kutitus- ja piiloleikkejä. Annat paljon MÄRKIÄ pusuja ja kuolaat varmasti litran päivässä :) Hampaita sinulla ei vielä ole.
Et ujostele ketään etkä mitään. Viihdyt kaikkien sylissä. Tunnistat kyllä mammasi ja babasi ja jos olet väsynyt niin haluat mieluiten heidän syliin. Ojennat kätesi kun sinut otetaan syliin.

Ruoka on intohimosi, RAKASTAT syömistä. Suurinta herkkuasi on kaurapuuro jota syöt melkein yhtä ison annoksen kuin babasi (valehtelematta!). Kaurapuuron päällä on aina hedelmäsosetta ja/tai banaania. Syöt puuroa aamuin illoin. Siinä välissä syöt lounaaksi yleensä mamman tekemää vihannes/liha/kana/kala -sosetta ja päivälliseksi ehkä hedelmäsosetta. Maissinaksut ovat mielestäsi hyviä. Muunlainen sormiruokailu on jäänyt toistaiseksi vähälle.

Mamma lopetti imetyksen 6- kuukautis syntymäpäivän kunniaksi ja nyt juot pullosta pakasteesta otettua rintamaitoa (kyllä, sitä OLI paljon) ja kun se loppuu niin korviketta. Rinnasta 'vierottaminen' kävi huomaamatta koska olet aina juonut äidinmaitoa sekä pullosta että rinnasta.

Olet osannut istua ilman tukea jo yli kuukauden ja viihdyt hyvin leikkimatolla istualteen. Jos meinaat kaatua sivulle niin otat kädellä vastaan. Viihdyt vatsallasi myös hyvin. Et pääse eteenpäin mutta pakki toimii joten kuten. Konttausasento on ollut suosittu viimeiset kaksi päivää joten ehkä pian alat liikkumaan eteenpäin? Jos sinut laittaa seisomaan sohvaa/matalaa pöytää vasten niin pysyt siinä hetken ilman tukea. Lempipaikkasi on uusi syöttötuoli jossa viihdyt pitkiäkin aikoja kunhan pöydällä on jotain mielenkiintoista.

Nukut yösi (yleensä) heräämättä kertaakaan klo. 21 ja 07 välillä. Joskus saatat herätä yöllä mutta ruokaa et vaadi vaan minuutin sylittely riittää. Illalla nukahdat omaan huoneeseesi tuutulaulun jälkeen, melko usein vaadit kuitenkin vielä hetken sylittelyn jonka jälkeen nukahdat tyytyväisenä. Itket hyvin vähän, vuorokaudessa yhteensä ehkä max minuutin kaksi. Pukiessa tulee yleensä hetkellinen kiukku joka laantuu jos suuhun laittaa tutin. Muuten tutti on melko tuntematon kapistus, peukalo on paljon suositumpi. Pelästyt kovia ääniä ja alat itkemään jos olet muualla kuin sylissä. Oma peilikuva hymyilyttää aina. Ihmisiä on kiva nipistää ja vetää niskavilloista, Mio serkku on saanu köniinsä muutamia kertoja, otteesi on todella kova!

1 kommentti:

  1. Kiva att läsa hur lennon har vuxit, o så viktigt att skriva uop för allt sånt här glömmer man, nya saker händer i lennons liv varje dag.

    VastaaPoista