tiistai 24. heinäkuuta 2012

Uusi elämä

Nyt ollaan eletty 4vuorokautta meidän uutta elämää! Sanoinkuvaamaton fiilis. Päivät on kuluneet sopivalla tahdilla ja kaikki on tuntunu heti alusta suht luonnolliselta. Lennon poika syntyi siis lauantai aamuna klo 5.14. Synnytys meni kaikin puolin hyvin ja nopeasti, siis voisin väittää että parempaa synnytystä on vaikea tavoitella :)
Lyhennettynä kuvailisin tapahtumia näin:
Supistukset alkoivat hiipien n klo 21 illalla, aluksi menkkamaista jomotusta alaselässä ja alavatsalla, sup. väli 5-6min kipu asteikolla 0-10 n. 2 sillähetkellä.
Parin tunnin päästä sup väli n. 2-4min, kipu ehkä 3-4, liikkuminen ja alaselkähieronta auttoi hyvin. klo 00.30 oli aika lähteä ulos kävelemään koska olo alkoi olla niin tuskainen, kipu n. 5.
klo. 02.30 sairaalaan, käyrälle ja klo. 03.10 sisätutkimus, auki 5cm, vaatteiden vaihto, synn. saliin siirtyminen.
klo. 03.50 sain epiduraalin joka lievensi kipuja mutta hyvin pian alkoi polte häntäluussa. Vedet puhkastiin, kipu alapäässä kova! n. 8-9
klo. 05.07 ponnistin 7min ja poika oli ulkona! Täyden kympin poika! Onnen määrä ei ole kuvailtavissa, ensimmäinen ajatus oli: kuinka noin iso lapsi tuli ulos musta, ei voi ymmärtää! Ja vielä suhteellisen helposti.

Vastasyntyneen hoito on aika mutkatonta ollut tähän asti. Lenni nukkuu oikeestaan koko ajan lukuunottamatta hetkiä kun hän herää syömään ja vaipanvaihtoon. Ensimmäiset yöt sillä on ollu vähän nurinkurinen rytmi, nukkunut läpi koko päivän ja ollut enemmän hereillä yöllä mutta nyt viimesin yö on ollut mahtava! Laitettiin poika nukkumaan klo 01 yöllä omaan sänkyyn, hetki ennenkuin oltiin ite menossa nukkumaan. Luulen että talon äänet ja valo rauhoitti hänet syvempään uneen ja hän ei sitten herännyt kun tultiin ite nukkumaan. Klo. 03 kuulin tuhinaa ja ähinää ja päätin syöttää hänet ENNEN kun alkaa huuto, fiksu veto. Poika söi pilkkopimeässä, ei keskusteltu eikä seurusteltu. Heti syötön jälkeen takas omaan sänkyyn. Hiljaisuus. Klo 05.30 heräsin ihmettelemään miksei poika oo heränny syömään. Oli pakko mennä kattomaan että se hengittää. Sitten nousin ylös pumppaamaan kovat ja täydet rinnat (pumppaan joka aamu hieman maitoa pakkaseen niin saa baba sitten antaa kun lähden jonnekkin) ja sen jälkeen hain ähisevän pojan syömään. Baba sai jatkaa nukkumista. Lenni parka oli kakannut pyjaman läpi ja kävi sääliks että oli joutunu oleen noin ties kuinka kauan, ihme ettei se herättäny meitä vaihtamaan vaippaa. Nyt poika on puhdas ja syötetty, vein takas omaan sänkyyn ja jatkan ite täällä olkkarissa bloggaamista vielä hetken ennenkuin liityn poikien joukkoon taas.

Väsymystä emme siis todellakaan pode, vaikka edellisyö olikin yhtä valvomista mutta kun meitä on kaksi niin vuorottelimme ja saimme tarpeeksi unta siltikin.

Ei voi sanoa muutakuin että ELÄMÄ ON IHANAA! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti